Wednesday, 16 July 2014

Oh London! Kini di National Library Singapore

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. =)

Saya memang sudah setengah tahun tidak mengemaskini blog yang berhabuk dan bersawang ini dengan post yang baru. Tidak ada alasan sebenarnya. Lebih kepada tidak ada perkara baru yang boleh diceritakan dan saya tidak tahu apa yang boleh dikongsikan.

Selepas Andalusia Here We Come terbit, saya sedang menyiapkan buku Istanbul (yang tak siap-siap entah kenapa T__T) Doakan saya dapat menyiapkan lagi 2 bab sahaja. Dua bab yang sudah tertangguh  sekian lama kerana permulaan hidup baru saya yang mula bekerja secara rasmi April lepas. Semua tu alasan sebenarnya. Saya sendiri yang asyik bertangguh. Alahai~~

Baru-baru ini saya dihubungi oleh pihak National Library Singapore untuk meminta kebenaran meletakkan buku Oh London! di rak-rak cawangannya. Mestilah saya jawab 'YA!' Kecil tapak tangan, nyiru saya tadahkan.

Buku ini sudah berada di Singapura! Walaupun saya sendiri belum pernah ke sana, saya amat berbangga dan suka hati kerana hasil tulisan saya mengembara ke negeri jiran yang akrab dengan dunia penulisan Malaysia.

Saya memasang impian supaya buku Andalusia Here We Come! yang menjadi sambungan buku ini juga akan boleh dinikmati oleh warga muda Singapura. Insya Allah satu hari nanti. Doakan ya?

Oh ya! Sebelum terlupa. Buku Oh London! kini bukan lagi di bawah syarikat penerbitan PTS Publications. Saya sudah meminta untuk hak cipta dipulangkan kepada saya dan persetujuan telah dicapai. Saya berdoa agar buku ini akan dikemaskini dan dicetak semula oleh penerbit lain. Doakan ya?

Banyaknya doa yang saya minta. Kan ini bulan Ramadhan! Insya Allah doa-doa daripada hamba yang baik dan mencintai Tuhannya akan termakbul. Jangan lupa doakan ya?

Terima kasih! :-)
No comments:

Post a Comment